Met welke coachvraag kan ik jou helpen?

Eindelijk is het dan zover! Je bent dierenarts, dat is waar je altijd van droomde. Na een tijdje werkzaam te zijn binnen de praktijk, loop je toch tegen dingen aan. Je werk is leuk, maar het is lastig een balans te vinden. In het begin van je carrière is het logisch dat je werkzaamheden meer tijd kosten, je mist nog de nodige ervaring, maar vrees niet, die komt vanzelf!

Praktijken verwachten veel van je, zelfs als je nog weinig ervaring hebt. Dit kan je als een enorme druk ervaren, wat stress kan geven. Als het niet gaat zoals je had gehoopt, kan het zijn dat je motivatie af gaat nemen. En dat is superzonde, want je werk zou je juist plezier moeten geven.

Door het dierenartsen tekort zal de werkdruk bij je collega’s ook al hoger zijn en is het soms lastig om voor jezelf op te komen en hulp te vragen. Dat is waar coaching een goede oplossing kan bieden! Een dierenarts coach is er voor jou… om samen met jou te kijken waarom het niet loopt zoals je had gewenst. Welke oorzaken liggen hierachter en hoe komen we dan tot oplossingen?

Iedereen kan problemen ondervinden op een ander gebied, dus coaching is persoonlijk en op maat, afhankelijk van jouw vraag. Of het nu gaat over communicatie of om het vinden van een juiste werk- privé balans, het doel is het inzichtelijk maken van de coach vraag om hier vervolgens een duidelijk antwoord op te krijgen en dit te vertalen in gedrag.

Mocht je onzekerheden hebben met het nog ontbreken van de juiste kennis, dan kan deze coaching ‘on the job’ ideaal zijn. Aangezien je door een dierenarts, met 15 jaar werkervaring, gecoacht wordt en die nog steeds in de 1e lijn werkzaam is, heeft deze een realistisch beeld van de veterinaire sector waarin je werkzaam bent.

Neem gerust contact op om kennis te maken!

Collegiale groet van

Georgina